ANKARA WORKSHOP ON COMBATING THE USE OF TOBACCO AND TOBACCO PRODUCTS: EXPERIENCE OF THE EVENT

Authors

Keywords:

Tobacco, Tobacco Products, Tobacco control, Workshop, Ankara

Abstract

Amaç: Başkent Ankara’da Valilik ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi işbirliği ile paydaş kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluş temsilcilerini bir araya getirerek ilde tütün ve tütün ürünlerinin kullanımı ile mücadeleye katkı sağlamak amacıyla “Ankara Tütün Ve Tütün Ürünlerinin Kullanımı İle Mücadele Çalıştayı” düzenlenmiştir. Bu çalışma, çalıştay masalarında ele alınan hususların ve uzman katılımcı görüşlerinin değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır.

Yöntem: Çalıştay için 5 farklı salonda oluşturulan 5 çalıştay masasında toplam 210 katılımcı bilgi, görgü, tecrübe ve önerilerini aktarmışlardır. 

Bulgular: Katılımcıların yaş ortalaması 41,4±10,8 (minimum:18-maksimum:65), %58,1(n=122)’i kadın, %63,3(n=133)’ü lisansüstü eğitim seviyesine sahip olup %10,0(n=21)’u halen sigara kullandığını, %18,1(n=38)’i ise kullanmakta iken bıraktığını ifade etmiştir.

Sonuç: Dumansız hava sahası uygulaması ile geçmişte Dünya’ya örnek gösterilen Türkiye’de, tütün kullanımının artış trendinde olduğu bir dönemde tütün kullanımı ile mücadelenin her kesimden uzmanlar tarafından etraflıca ele alınmış olan bu çalıştayın çıktılarının, Başkent Ankara ve Türkiye’nin verdiği mücadeleye rehber olması beklenmektedir. 

 

Published

2024-01-19

How to Cite

BULUT, Y. E., ÖZDENER, N., ERGÜDER, T., BAĞCI, H. H., & HASDE, M. . (2024). ANKARA WORKSHOP ON COMBATING THE USE OF TOBACCO AND TOBACCO PRODUCTS: EXPERIENCE OF THE EVENT. Turkey Health Literacy Journal , 4(3), 99-105. Retrieved from http://saglikokuryazarligidergisi.com/index.php/soyd/article/view/100

Issue

Section

Research Article